Siitä on kuukausi kun olen viimeksi kirjoittanut tänne. Nyt täytyy ryhdistäytyä. Tai oikeestaan se ei johdu edes laiskuudesta, vaan kun aika kuluu täällä niin hullun nopeasti ettei pysy kärryillä. Joka viikko toistuu sama kaava, ensin on maanantai ja sitten onkin jo perjantai. Miten se voi olla mahdollista? En edes tee täällä viikoilla mitään kovin ihmeellistä. Käyn luennoilla, haen lapsia koulusta, vien lapsia kouluun, istun iltaa kavereiden kanssa, juon punkkua, käyn baareissa ja nukun aina kun on mahdollista. Enää kaksi viikkoa syyslomaan ja Tanskan matkaan! Menen Kööpenhaminaan remuamaan pohjoismaisten oikkareitten kanssa ja juomaan paljon viinaa. Mitähän siitäkin tulee, kun täällä olen vain tissutellut. Milla oli Oslon viikolla nyrjäyttänyt nilkkansa. Tästä päätellen minä tulen Köpiksestä varmaan kokovartalokipsissä.

Täällä ollaan saatu nauttia hyvistä ilmoista. Viime aikoina on ollut tosi aurinkoista. Pari viikkoa sitten torstaina oli jopa yli 20 astetta lämmintä! Nyt on vähän viilentynyt. Etenkin aamulla on tosi kylmää, vaan kymmenisen astetta. Iltapäivisin on onneksi lämmintä.

Viime viikonloppu oli tosi hauska. Perjantaina pidettiin kavereiden kanssa syöpöttelyilta, johon kaikki tekivät jotain kotimaansa herkkua. Syötiin alkupalaksi karjalanpiirakoita munavoilla, pääruoaksi saksalaista linssisoppaa ja jälkiruoka oli itävaltalaista alkuperää. En tiedä miten sen nimi kirjoitetaan, mutta se maistui vähän kuin pannarin ja sokerikakun sekoitukselta. Tosi hyvää. Ja sen kanssa oli sellaista luumusörsseliä. Ruokien kyytipojaksi juotiin belgialaisia oluita, nam.

Lauantaina käytiin Colmarissa, joka on kylä tässä lähettyvillä. Oli tosi hauskaa, vaikka ei siellä nyt ihan kauheesti nähtävää ollut. Käytiin yhdessä museossa, kirkossa ja käveltiin vanhassa kaupungissa, eli pikku venetsiassa. Sitten siellä oli yksi tosi nätti puisto, jossa oli ihana suihkulähde. Sunnuntaina oltiin Molsheimissa Fête du Raisinissa, eli viinijuhlassa. Se oli todella pieni, pittoreski kylä. Kerrassaan ihastuttava. Siellä oli kivat käsityömarkkinat, ja minä löysinkin jo pari joululahjaa, kerrankin näin ajoissa! Maisteltiin myös vähän Pinot blancia, mutta koska aurinko oli porottanut koko päivän, siitä tuli hieman pää kipeäksi. Hurjan hyvää se kuitenkin oli.