Hö, tajusin vasta nyt, että Facebookissakin olisi voinut kirjoittaa blogia. Se olisi toisaalta helpompaa, kun siellä tulee hengailtua muutenkin paljon. Mutta olisi ehkä vähän tyhmää vaihtaa tässä vaiheessa, kun olen jo jakanut tätä osoitetta kavereille, ja jotkut ei käytä facebookia. Kommentteja? Teillehän tää on ensisijaisesti tarkoitettu, mikä teidän mielestä olisi parempi?

Täällä on ollut loppuviikosta ihan älyttömän hyvät ilmat, aurinko paistanut koko ajan ja lämmintäkin on ollut. Ollaan melkein joka päivä hengailtu l'Orangeriessa, makailtu ja otettu aurinkoa. Mutta eipä se helle taas kauaa kestänyt, nyt nimittäin sataa.

Olin tänään sillä kurssilla, joka olikin alkanut jo viime viikolla. Se oli ihan kamalaa. Luentosali oli ihan sairaan iso ja täpötäynnä, ja siellä oli tosi huono ilma ja kauhean kuuma. Istu siellä sitten kolme tuntia. Proffa on sellanen pieni, perusranskalainen nainen, joka huitoo kauheesti käsillä ja puhuu niin nopeasti, että ymmärtäminen tai muistiinpanojen tekeminen on käytännössä mahdotonta. Mutta se oli siinä mielessä edistynyt, että sillä oli power point-esitys, joten kirjotin sen ylös. Luentorunkoja ei täällä todellakaan saa netistä, tai vaikka saisikin, niin ne on luultavasti intrassa, jonne me ei päästä varmaan ikinä. En kyllä jaksa kauheesti ottaa paineita opiskelusta täällä, menee miten menee jos menee.

Lauantai-iltana hengailin ruotsalaisten tyttöjen kanssa, niitä on täällä kahdeksan. Kaksi niistä asuu ihan Petite Francessa, sellasessa ihanassa vanhassa talossa kanaalin varrella. Se oli tosi nätti, se niitten asunto. Oli ihan skitsoo olla niitten ruotsalaisten kanssa, kun ne tietty puhu koko ajan ruotsia. Mä kyllä ymmärsin ihan ok, mutta jos yritti sanoa jotain ruotsiksi, niin unohdin kaikki sanat tai muistin ne vaan ranskaksi. Enkä mä todellakaan puhu mitenkään erityisen hyvin vielä ranskaa. No, oli joka tapauksessa ihan mukava ilta.